Gattuso hekelt Tottenham-achterban: Slachtoffer van toetsenbordhaat

Gattuso hekelt Tottenham-achterban: "Slachtoffer van toetsenbordhaat"

06-07-2021 10:44

Tottenham Hotspur kwam in de moeizame zoektocht naar een nieuwe manager ook bij Gennaro Gattuso uit, maar op het laatste moment trokken de partijen de stekker uit de onderhandelingen. De Italiaan noemt zichzelf het slachtoffer van 'toetsenbordhaat'.

Gattuso leek vorige maand hard op weg naar Spurs, maar dat zorgde voor een storm aan kritiek. Onder meer controversiële uitspraken die de voormalig AC Milan-middenvelder in het verleden deed over vrouwenvoetbal en racisme zorgden voor ophef onder Londense fans. De Premier League-grootmacht zag zich vervolgens genoodzaakt om de deal af te blazen.

Gattuso hekelt de kritiek. "Ik vind het moeilijk te accepteren dat dit de reden is dat mijn overstap naar Tottenham niet is doorgegaan. Ik racistisch, seksistisch of homofoob? Dat is niet waar", verdedigt hij zich in gesprek met La Repubblica. "Mijn verklaringen zijn verkeerd geïnterpreteerd. Vraag het maar aan mijn voormalig teamgenoten en de spelers die ik heb gecoacht."

"Mijn verhaal leert dat toetsenbordhaat erg gevaarlijk is en wordt onderschat", vervolgt de Italiaan. "Ik ben een publiek figuur en ik heb de kracht om op laster te reageren, maar niet iedereen kan daartegen. Er zijn mensen die zich op grond van zulke beschuldigingen van het leven beroven. Het is een heel serieus probleem."