OFFICIEEL: Waasland-Beveren dankt oud-speler Né en haalt talentvolle verdediger

OFFICIEEL: Waasland-Beveren dankt oud-speler Né en haalt talentvolle verdediger

06-07-2021 10:17 Laatste update: 10:26
2

Adama Traoré zet zijn carrière voort op de Freethiel! Nee, het gaat niet om het Jerommeke van Wolverhampton Wanderers, maar om een talentvolle verdediger uit Ivoorkust. Met dank aan Marco Né waagt die nu zijn kans op het oude continent.

Via de officiële kanalen heeft Waasland-Beveren de transfer van Adama Ardile Traoré wereldkundig gemaakt. De 21-jarige mandekker ondertekende zijn contract en krijgt het rugnummer 22. Voor hoe lang Traoré aan de fusieclub verbonden blijft, staat niet in het bericht op de clubwebsite. Gezien zijn jeugdige leeftijd zal hij ongetwijfeld de tijd krijgen om langzaamaan te groeien.

Traoré kwam tot nu toe uit voor Abidjan City FC, een club uit de hoofdstad van Ivoorkust. Daar werd hij getraind door Marco Né, die tussen 2003 en 2006 nog het mooie weer maakte op de Freethiel. Het lijkt erop dat Waasland-Beveren de banden met Ivoorkust weer strakker aanhaalt. Aan het begin van deze eeuw landden dankzij de academie van Jean-Marc Guillou een heleboel jongens uit dat Afrikaanse land in het Waasland.

Het afgelopen seizoen degradeerde Waasland-Beveren uit Eerste Klasse A, nadat het in barragematchen met RFC Seraing het onderspit moest delven. De ambitie van de club is, uiteraard, om zo snel mogelijk haar plek op het hoogste niveau weer in te nemen.