KAA Gent heeft volgens mij heel veel geluk dat het hem kon halen

"KAA Gent heeft volgens mij heel veel geluk dat het hem kon halen"

06-07-2021 07:30 Laatste update: 07:39
8

Joseph Okumu moet bij KAA Gent de nieuwe leider van de defensie worden. Volgens Sivert Nilsen (foto), middenvelder bij Waasland-Beveren, wordt dat geen probleem. Hij speelde samen met Okumu bij Elfsborg. 

"Joseph is een goeie, nederige gast maar ook een leider achterin", zo legt hij uit bij Het Nieuwsblad. "Hij is ongelooflijk snel, waardoor de ploeg met hem zonder problemen hoog druk kan zetten. Ik kan me niet inbeelden dat er iemand is in de Belgische competitie die hem eraf kan lopen. Meer nog, de manier waarop hij over het veld beweegt en hoe hij verdedigt, oogt zo natuurlijk. Hij lijkt te zweven. Voor mij is hem zien verdedigen als kijken naar kunst."

Nilsen verwacht maar een korte aanpassingsperiode voor Okumu. "Hij zal vast wel tijd nodig hebben om zich aan te passen. België is fysieker én gaat sneller, maar als hij door risico’s in de problemen komt, zet hij dat zelf recht. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat hij naar een van de grote vijf competities zou gaan. Gent heeft volgens mij heel veel geluk dat het Okumu kon halen."

KAA Gent gelooft duidelijk heel erg in Okumu, want het telde liefst 3,5 miljoen euro neer voor de Keniaan. Kan hij dat prijskaartje waarmaken?