OFFICIEEL: 40-jarige Penneteau breit in Ligue 1 nog opvallend vervolg aan carrière

OFFICIEEL: 40-jarige Penneteau breit in Ligue 1 nog opvallend vervolg aan carrière

05-07-2021 22:57

Wie dacht dat het doek over de carrière van Nicolas Penneteau gevallen was, slikt die woorden best weer in. De Franse veteraan, veertig jaar jong intussen, verliet Sporting Charleroi na het afgelopen seizoen, maar voelt zich toch nog goed genoeg voor de Ligue 1. Hij tekende bij Stade de Reims.

Het hoeft niet te verbazen dat de Franse traditieclub bij haar officiële aankondiging voornamelijk de ervaring van Penneteau de hemel in prijst. Dat Reims in hem gelooft, moet blijken uit de lengte van het contract. Penneteau ondertekende namelijk een overeenkomst tot medio 2023, voor de komende twee seizoenen dus. Wanneer die deal afloopt, zal onze zuiderbuur 42 jaar op de teller hebben staan.

Penneteau zal bij Reims twee oude bekenden van het Belgische voetbal tegen het lijf lopen. Zowel Wout Faes als Thomas Foket staan namelijk onder contract in de champagnestad. Overigens heeft Penneteau, ondanks zijn gezegende leeftijd, nog behoorlijk wat sportieve ambitie. De doelman wil vechten voor zijn stek als eerste keuze onder de dwarsligger.

Penneteau kwam in ons land slechts voor één club uit, Charleroi. Sinds 2014 lag de ervaren rot er onder contract. In die periode verdedigde hij 270 keer het Henegouwse doel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s