Ging Martinez in fout met selectie? Fellaini kan een breekijzer zijn

Ging Martinez in fout met selectie? "Fellaini kan een breekijzer zijn"

05-07-2021 21:44
10

De Rode Duivels raakten vrijdag niet voorbij Italië en zijn uitgeschakeld op het EK. Voor het EK waren er nog twijfels over de fitheid van Axel Witsel en werd er geopperd om Marouane Fellaini toch mee te nemen. Roberto Martinez besloot om dat niet te doen. Een foute keuze?

De bondscoach kreeg de voorbije dagen al kritiek uit verschillende hoeken. Ook zijn beslissing om Fellaini toch niet te laten terugkeren als Rode Duivel krijgt nu de nodige kritiek. Volgens analist Eddy Snelders kon Fellaini namelijk nog een rol spelen op het EK. "Het verleden heeft geleerd dat Fellaini in zulke wedstrijden het breekijzer kan zijn dat je nodig hebt", klonk het bij Sporza.

Al geeft de analist ook enige nuance. "Ofwel vond Martinez voor het EK dat hij alternatieven genoeg heeft, ofwel zal Fellaini gezegd hebben dat het hem niet meer zo interesseert. Het is ook al twee jaar geleden dat hij nog voor België speelde", aldus Snelders.

Uiteindelijk koos Martinez dus niet voor Fellaini en nam hij op het middenveld onder andere Dennis Praet en Hans Vanaken wel mee. Zij kwamen echter amper in actie.