Mancini blikt vooruit: Een makkelijke halve finale vind je niet op het EK

Mancini blikt vooruit: "Een makkelijke halve finale vind je niet op het EK"

05-07-2021 20:45

Vrijdagavond kegelde Roberto Mancini met zijn Italië nog de Rode Duivels uit het EK, nu maakt hij zich op voor de halve finale tegen Spanje. Op de personferentie sprak hij zich uit over de volgende horde. "We weten dat het tegen Spanje niet gemakkelijk zal zijn en dat we opnieuw een geweldige match nodig hebben."

Het belooft een spannend duel te worden, dat beseft ook Mancini. "We staan in een halve finale op het EK, een makkelijke wedstrijd zul je daar nauwelijks vinden." De Italiaanse bondscoach sprak heel lovend over Spanje. "Spanje heeft een buitengewoon team. Ze hebben het voetbal jaren gedomineerd. Het tikitakavoetbal heeft hen veel succes gebracht en ze spelen het nog altijd erg goed."

Voor dat duel rekent Mancini op aanvalsleider Ciro Immobile. Al kreeg die de laatste wedstrijden wat kritiek te verduren. "Hij heeft de afgelopen jaren veel doelpunten gemaakt. Het kan in een toernooi altijd gebeuren dat degene die het meest bekritiseerd wordt, de wedstrijd of het toernooi beslist."