Bayern-directeur Kahn sneert naar PSG: 'Geen Champions League gewonnen'

Bayern-directeur Kahn sneert naar PSG: 'Geen Champions League gewonnen'

05-07-2021 18:30
9

Bayern München heeft te maken gehad met een flinke omzetdaling sinds het begin van de coronacrisis, vertelt Oliver Kahn op de persconferentie van de club in aanloop naar het nieuwe seizoen. Volgens Kahn is er sprake van ongelijke omstandigheden binnen de top-vijf competities van Europa.

De kersverse opvolger van Karl-Heinz Rummenigge als algemeen directeur van Bayern ziet een aanzienlijk concurrentienadeel ten opzichte van andere competities, onder andere door tv-inkomsten. Desondanks is hij niet bang om daardoor op termijn successen te verliezen met de club. "Bayern is er altijd in geslaagd om dit concurrentienadeel te compenseren met clubcultuur en -filosofie. Dat concurrentievoordeel kan moeilijk gekopieerd worden."

Daarmee wijst hij naar clubs in andere competities. "Bij Paris Saint-Germain wordt geïnvesteerd met enorme bedragen, maar die club heeft nog nooit een Champions League gewonnen", aldus Kahn, die een sneer uitdeelt naar de Parijzenaren. "Daarom ben ik niet bang om succesvol te zijn op basis van economische stabiliteit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie