OFFICIEEL: KV Mechelen bereikt akkoord met AZ, Druijff blijft langer

OFFICIEEL: KV Mechelen bereikt akkoord met AZ, Druijff blijft langer

05-07-2021 16:00 Laatste update: 16:02
4

KV Mechelen zal nog een jaartje langer op Ferdy Druijff kunnen rekenen. De spits werd de voorbije zes maanden geleend van AZ Alkmaar en zal ook het komende jaar uitkomen voor Malinwa.

Dat meldt KV Mechelen via de officiële kanalen. Druijff werd de voorbije zes maanden al gehuurd van AZ Alkmaar, waarin hij in 23 officiële partijen goed was voor zeven doelpunten en vier assists. Dat was genoeg voor KV Mechelen om hen te overtuigen de aanvaller een jaar langer te huren.

"Ferdy had in het begin een aanpassing nodig. Dat is normaal wanneer je in het midden van het seizoen ergens aankomt", reageert sportief directeur Tom Caluwe op de clubsite. “Maar als je zijn inbreng daarna bekijkt, dan zijn wij uiteraard heel blij dat we hem nog voor seizoen aan ons kunnen binden. Toen heeft Ferdy duidelijk getoond dat hij een meerwaarde voor onze club is."
 
Ook Druijff zelf is bijzonder tevreden met het langer verblijf bij de club. "Het is fantastisch dat ik terug kan aansluiten. Een terugkeer naar Mechelen droeg mijn voorkeur. De manier waarop de staf hier werkt, het potentieel van deze club, de vriendelijkheid van iedereen. Ik voelde mij hier gewoon thuis vorig seizoen, dan is het ook geweldig dat dit avontuur kan voort gezet worden", gaf de Nederlandse aanvaller aan.