'Anderlecht moet miljoenen betalen om Kerk weg te halen bij Utrecht'

'Anderlecht moet miljoenen betalen om Kerk weg te halen bij Utrecht'

05-07-2021 15:23 Laatste update: 16:50
36

RSC Anderlecht wil Gyrano Kerk oppikken bij FC Utrecht. De Belgische topclub legde al een bod van vier miljoen euro plus een doorverkooppercentage neer in de Domstad. Utrecht ging echter niet akkoord.

Dat meldt De Telegraaf maandag. Volgens de ochtendkrant is de kans 'groot' dat Anderlecht snel weer in onderhandeling gaat met Utrecht. Kerk heeft zelf naar verluidt wel oren naar een transfer naar Anderlecht.

Paars-Wit is niet de enige club uit België die een poging deed voor Kerk. Het Racing Genk van John van den Brom, die Kerk nog onder zijn hoede had bij Utrecht, wilde de rappe aanvaller ook halen. De rechtspoot bleek echter te duur voor de nummer twee van België.

Kerk is al sinds 2012 speler van Utrecht. De geboren Amsterdammer werd alleen in het seizoen 2015/2016 verhuurd aan Helmond Sport. Kerk mikt al langer op een vertrek bij Utrecht. Afgelopen seizoen was de buitenspeler goed voor acht goals en zes assists.

Update: Voor zowel KRC Genk als Anderlecht lijkt Kerk niet haalbaar. Bij Het Laatste Nieuws klinkt het dat FC Utrecht acht a negen miljoen euro zou willen voor de Nederlandse aanvaller. Een som die iets te gortig is voor beide clubs.