'Dortmund bijt zich vast in PSV: Malen kan aanvalspartner Haaland worden'

'Dortmund bijt zich vast in PSV: Malen kan aanvalspartner Haaland worden'

05-07-2021 14:23
3

Borussia Dortmund werkt aan de komst van Donyell Malen. Dat meldt het gezaghebbende Kicker uit Duitsland maandag. De aanvaller van PSV en het Nederlands elftal staat net als ploeggenoot Noni Madueke op het verlanglijstje in het Signal Iduna Park.

Dortmund incasseert op korte termijn 85 miljoen euro voor Jadon Sancho, die overstapt naar Manchester United. Een deel van de transfersom wordt in nieuwe spelers gestoken. Malen geldt als een belangrijke kandidaat om de Duitse topclub te versterken, weet Kicker. De 22-jarige aanvaller ligt nog drie jaar vast bij PSV en moet een slordige 30 miljoen euro kosten.

Malen geldt overigens niét als een directe opvolger van Sancho: in plaats daarvan kan hij gebruikt worden naast Erling Haaland, volgens Kicker in een 4-4-2-formatie. Dat is het favoriete systeem van de nieuwe trainer Marco Rose.

Malen was afgelopen seizoen goed voor 37 goals en 10 assists in 45 wedstrijden. PSV-trainer Roger Schmidt houdt al geen rekening meer met de aanvaller. "Ik verwacht niet meer dat ze terugkeren op De Herdgang", zei hij afgelopen weekend.