'Bizot (ex-Genk) gaat Alkmaar na vier jaar verlaten voor avontuur in Griekenland'

'Bizot (ex-Genk) gaat Alkmaar na vier jaar verlaten voor avontuur in Griekenland'

05-07-2021 10:50
0

AZ-doelman Marco Bizot lijkt Alkmaar na vier jaar te gaan verlaten. De dertigjarige ex-Genkenaar staat op het punt om zijn transfer naar het Griekse Olympiakos Piraeus af te ronden.

Dat meldt Sander Berends, eindredacteur van het sportblad ELF Voetbal. Bizot, die dit EK in de selectie van het Nederlands elftal zat, heeft nog een contract tot medio 2022 in Alkmaar. Berends meldt dat er momenteel nog geen akkoord is over een transfersom, maar dat Bizot zelf graag wil verkassen naar Griekenland.

Bizot maakte in de zomer van 2017 de overstap van KRC Genk, waar hij ondanks enkele blunders als eerste keuze vertrok, naar AZ. Daarvoor keepte de ervaren doelman onder meer voor FC Groningen en SC Cambuur. In zijn eerste twee seizoenen bij AZ miste Bizot geen enkele competitiewedstrijd. Afgelopen seizoen moest Bizot slechts één wedstrijd toekijken nadat de ervaren doelman in de voorgaande wedstrijd een rode kaart had ontvangen.

Of Bizot daadwerkelijk de overstap gaat maken naar regerend Grieks kampioen Olympiakos blijft voorlopig gissen. Berends meldt dat hij na een gesprek met een Griekse journalist bevestigd gekregen heeft dat de Griekse club interesse heeft in de Nederlandse doelman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie