Degryse voorspelt finale Italië-Engeland: Gewoon beter en een bepalende rol

Degryse voorspelt finale Italië-Engeland: "Gewoon beter" en "een bepalende rol"

05-07-2021 09:02
7

Nog vier landen maken kans op de Europese titel 2020, helaas zonder de Rode Duivels. Met Italië-Spanje en Engeland-Denemarken staan er wel twee veelbelovende halve finales op het menu. Wie stoot uiteindelijk door naar de eindstrijd? Marc Degryse mikt op Italië-Engeland.

La Squadra heeft de gewezen Gouden Schoen aangenaam kunnen verrassen op dit EK, in de eerste plaats dankzij haar 'attractieve' voetbal. "En tegen ons was Italië gewoon beter", verwijst Degryse in Het Laatste Nieuws naar de 1-2 van afgelopen vrijdag. "Vijf zeges op dit EK en al 32 interlands zonder nederlaag: ik verwacht dat Italië wint van Spanje." Die laatste legde volgens hem een "te hobbelig parcours" af.

Wie krijgen de Italianen zondag tegenover zich op Wembley? De thuisploeg, aldus Degryse. Het zou al de zesde match op eigen bodem worden voor The Three Lions op dit toernooi. "In de groepsfase was dat nog niet zo'n groot voordeel omdat er nog niet veel publiek zat, maar intussen zie je toch dat het een bepalende rol speelt. Engeland gaat daar maximaal van profiteren", voorspelt Degryse.

Toch is de analist verre van wild van het voetbal van de jongens van Gareth Southgate. Te defensief, klinkt het. Die aanpak werkt wel, want de Engelsen slikten op dit EK nog geen enkele tegentreffer. Bovendien oogt de bank van Southgate super sterk, met onder meer Jadon Sancho, Mason Mount en Phil Foden, die niet vast in de basis staan. Voor Degryse is Engeland dan ook topfavoriet op de eindzege.