'Extra financiële armslag voor Barcelona: linksback pakt valiezen voor Leeds'

'Extra financiële armslag voor Barcelona: linksback pakt valiezen voor Leeds'

04-07-2021 23:13

Junior Firpo gaat FC Barcelona verlaten. Volgens Radio Catalunya zal de linksback maandag gepresenteerd worden bij Leeds United, dat vijftien miljoen euro voor hem neertelt.

Barcelona is naarstig op zoek naar inkomsten om te kunnen voldoen aan de Financial Fair Play-reglementen en om het salarisbudget niet boven dat van La Liga uit te laten komen. Het verkopen van spelers kan daaraan bijdragen en dus mocht Junior geruime tijd geleden al op zoek naar een nieuwe club. Leeds United heeft toegeslagen.

De club van trainer Marcelo Bielsa heeft de Spanjaard voor vijftien miljoen euro overgenomen, zo schrijft het Catalaanse radiostation. Dat bedrag wordt in twee termijnen betaald. Firpo zou voor vier jaar getekend hebben op Elland Road en aldaar twee keer zo veel gaan verdienen als wat hij in Camp Nou opstreek. Maandag zal hij gepresenteerd worden.

Met het vrijgekomen geld kan trainer Ronald Koeman de transfermarkt op. Eerder haalde hij met Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García drie transfervrije spelers binnen en werd er negen miljoen euro betaald om Emerson van Real Betis over te nemen.