OFFICIEEL: Balikwisha verlaat Standard en trekt naar Antwerp

OFFICIEEL: Balikwisha verlaat Standard en trekt naar Antwerp

04-07-2021 17:47 Laatste update: 18:05
45

Na lang onderhandelen komt er dan toch een einde aan de soap rond Michel-Ange Balikwisha. De aanvaller verlaat Standard en trekt naar Royal Antwerp FC. The Great Old verhoogde het bod en betaalt ook flink wat meer voor de spits.

Met dat nieuws komt La Dernière Heure naar buiten. De aanvaller wilde absoluut vertrekken bij Standard en kon genieten van interesse van Club Brugge en Royal Antwerp FC. Er was ook een akkoord met Blauw-Zwart en Standard, maar Balikwisha verkoos het hogere loon van Antwerp. Standard bereikte echter geen akkoord met Antwerp, dat amper 4,5 miljoen euro bood. Nadat Balikwisha met de wet van '78 dreigde is er nu toch een akkoord gevonden met The Great Old.

Naar verluidt besloot Antwerp om het bod gevoelig te verhogen tot zo'n zes miljoen euro. Ondanks dat Club Brugge zeven miljoen euro bood, heeft men bij Standard toch besloten om akkoord te gaan met het bod van de Antwerpenaren.

Balikwisha kan binnenkort de stage van Antwerp in Horst aansluiten, die op maandag begint. Eerst moet hij zijn medische testen nog afleggen. Zo blijft Antwerp zich ook gevoelig versterken deze transferperiode. Eerder investeerde het al flink in de kern met de komst van Björn Engels, Jelle Bataille en Michael Frey. Op uitgaand vlak is er voorlopig nog niet veel bewogen.

Update: Enkele minuten na het bericht over een akkoord hebben zowel Royal Antwerp FC als Standard de komst ook officieel bekend gemaakt. De spits heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij de club.