OFFICIEEL: Patrick Viera wordt de nieuwe coach van Benteke bij Crystal Palace

OFFICIEEL: Patrick Viera wordt de nieuwe coach van Benteke bij Crystal Palace

04-07-2021 14:15 Laatste update: 14:25

Crystal Palace heeft zondag haar nieuwe hoofdcoach voorgesteld. En dat is niemand minder dan Patrick Viera. Bij Crystal Palace zal hij twee Rode Duivels tegenkomen, Christian Benteke en Michy Batshuayi

De aanstelling van Vieira hing al even in de lucht: na de eerste geruchten van vorige week, kwam hij zondagmiddag zelf met de bevestiging. Even later verwijderde hij zijn tweet weer, maar Crystal Palace maakt de opvolger van Roy Hodgson nu ook officieel bekend.

Vieira tekent voor drie seizoenen bij Crystal Palace, dat afgelopen seizoen op de veertiende plaats eindigde in de Premier League. De oud-trainer van de Manchester City-beloften, New York City FC en OGC Nice heeft een grote reputatie in Engeland. Na zijn bekende succesperiode bij Arsenal speelde Vieira voor Juventus, Internazionale en Manchester City.

"Ik kijk ontzettend uit naar deze kans om weer in de Premier League te werken", zegt Vieira op de site van Crystal Palace. "Dit project spreekt me heel erg aan." Crystal Palace begint het nieuwe Premier League-seizoen op 14 augustus met een uitwedstrijd tegen Chelsea.