'Liverpool troeft Arsenal af en betaalt 35 miljoen euro voor Sanches'

'Liverpool troeft Arsenal af en betaalt 35 miljoen euro voor Sanches'

04-07-2021 12:00 Laatste update: 11:53
7

Renato Sanches staat mogelijk voor een toptransfer naar Liverpool. The Reds zien in de 23-jarige Portugese international de opvolger van Georginio Wijnaldum. Arsenal lijkt achter het net te vissen, melden Franse en Portugese media.

Bayern München betaalde vijf jaar geleden 35 miljoen euro aan Benfica voor Sanches, die echter niet uit de verf kwam bij de Bundesliga-grootmacht. Ook een verhuurperiode bij Swansea City was niet succesvol, waarna Lille de middenvelder in 2019 oppikte bij Der Rekordmeister voor twintig miljoen. Dat bleek een schot in de roos. Sanches was één van de drijvende krachten in de ploeg die dit seizoen verrassend Paris Saint-Germain van de landstitel hield in Frankrijk.

Voor Sanches lonkt nu een nieuwe kans in de top, weet L'Équipe. Zowel Liverpool als Arsenal is zeer geïnteresseerd. Volgens de Portugese journalist Pedro Almeida staat het zelfs al vast dat hij naar Liverpool vertrekt. The Reds zouden 35 miljoen betalen voor Sanches, die door manager Jürgen Klopp wordt gezien als opvolger van Wijnaldum. Hij was basisspeler op het EK, maar Portugal strandde al in de achtste finale tegen België.