KRC Genk gaat voor ruwe diamant: Die stap moet hij nog zetten

KRC Genk gaat voor ruwe diamant: "Die stap moet hij nog zetten"

04-07-2021 12:30
1

KRC Genk is nog altijd bezig met de transfer van Mike Trésor Ndayishimiye. Die speelt momenteel nog bij Willem II. Volgens Jacky Mathijssen kan KRC Genk zo de nieuwe Leandro Trossard halen. 

Mathijssen kent de speler natuurlijk goed van bij de nationale beloften. "Hij heeft iets van Trossard. In plaats van te trappen met de ogen dicht, legt hij een bal eerder weg. Dat maakt hem een ambetanterik voor keepers. Hij pikt soms zijn goaltje mee, maar is vooral een man van de assist", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg.

Trésor wordt zo een concurrent voor Théo Bongonda. "Denk ik wel. Wat geen slechte zaak is, want die heeft dat soms nodig. Net als Theo zegt ook Mike ongezouten waar het op staat. Daar moet je mee om kunnen."

"De Belgische competitie is stugger, tactischer dan de Nederlandse", bouwt Mathijssen wel voorbehoud in. "Hij moet meer in het duel spelen. Die stap moet hij nog zetten. Als de tegenstander meespeelt, kan Mike brokken maken. Maar als hij tegenover tien strijders staat, verliest hij van zijn pluimen. Dat is nog een werkpunt."