Uitblinker Messi loodst Argentinië naar halve finale met assists en goal

04-07-2021 09:58
1

Een uitblinkende Lionel Messi heeft Argentinië naar de halve finale van de Copa América geleid. Mede door twee assists en een doelpunt van de 34-jarige sterspeler won La Albiceleste met 3-0 van Ecuador.

De Argentijnen hadden lange tijd de handen vol aan Ecuador. Rodrigo de Paul brak vijf minuten voor rust de ban, nadat hij fraai werd bediend door Messi. Die 1-0 voorsprong bleef lang op het scorebord staan in Goiânia. Pas in de hectische slotfase nam de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni afstand. In de 84ste minuut schoot Lautaro Martínez raak, opnieuw op aangeven van Messi. De FC Barcelona-aanvaller zorgde zelf voor het slotakkoord door in blessuretijd een vrije trap te verzilveren. Even daarvoor had de Ecuadoraan Piero Hincapie een rode kaart gekregen.

Argentinië neemt het bij de laatste vier op tegen Colombia, dat verrassend het Uruguay van Luis Suárez de baas was na strafschoppen. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. Eerder plaatsten Brazilië en Peru zich al voor de halve eindstrijd.