LIVE-discussie: Sancho in de basis, Malinovski niet eens op de bank

LIVE-discussie: Sancho in de basis, Malinovski niet eens op de bank

03-07-2021 20:18 Laatste update: 21:00
1

Jadon Sancho staat zaterdag voor het eerst dit EK in de basis bij Engeland. De kersverse topaankoop van Manchester United krijgt in de kwartfinale tegen Oekraïne de kans van bondscoach Gareth Southgate.

Sancho vormt een voorhoede met Harry Kane en Raheem Sterling. Hij is de vervanger van Bukayo Saka, die niet helemaal fit zou zijn. Phil Foden is het kind van de rekening. Het toptalent van Manchester City zit wissel. Ook smaakmaker Jack Grealish begint weer op de bank. Mason Mount vormt daardoor een middenveld met Declan Rice en Kalvin Phillips. The Three Lions gaan tegen Oekraïne weer van start met vier verdedigers, nadat tegen Duitsland met succes voor drie centrale verdedigers werd gekozen.

Overigens staan Harry Maguire, Rice en Phillips allemaal op scherp met het oog op de halve finale. Als zij een gele kaart pakken, missen zij de mogelijke confrontatie met Denemarken. Oekraïne - dat als derde eindigde in de groep van Oranje, maar vervolgens Zweden uitschakelde - en Engeland trappen om 21.00 uur af in Rome.

Update: Malinovski zit niet eens op de bank tegen Engeland, hij kan dus niet invallen.

De opstellingen

Oekraïne: Bushchan; Karavaev, Zabarnyi, Kryvtsov, Matviyenko, Mykolenko; Sydorchuk, Zinchenko, Shaparenko; Yarmolenko, Yaremchuk

Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Mount, Phillips; Sancho, Harry Kane, Sterling