Schokkend nieuws uit Frankrijk: Bordeaux en Angers teruggezet naar Ligue 2

Schokkend nieuws uit Frankrijk: Bordeaux en Angers teruggezet naar Ligue 2

03-07-2021 11:08
8

Girondins de Bordeaux en Angers zijn per direct teruggezet naar de de Ligue 2. De twee Franse clubs kampen met ernstige financiële problemen.

De Commission Fédérale du Controle des Clubs (DNCG) heeft daarom besloten dat de twee clubs uit de Ligue 1 gezet worden. De clubs zijn het uiteraard niet eens met het besluit en gaan in beroep. Op 12 juli gaan de Franse clubs om de tafel met de DNCG om lijfsbehoud op het hoogste niveau van Frankrijk vast te stellen.

Vooral het terugzetten van zesvoudig Frans kampioen Bordeaux is opvallende en schokkende actie van de DNCG. De situatie bij de club is zeer zorgelijk nu een grootaandeelhouder zich heeft teruggetrokken. Ook deze actie kan de club de begroting voor het aankomende niet rondkrijgen. Bordeaux hoopt met het beroep tijd te winnen en een nieuwe grootaandeelhouder te strikken.

De club heeft er alle vertrouwen in dat de situatie uiteindelijk gered gaat worden. 'Bordeaux is optimistisch dat het voorgestelde project het mogelijk gaat maken deze sanctie op te heffen en lijfsbehoud in de Ligue 1 te garanderen', laat de club weten in een statement.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie