Domper van jewelste: Chadli heeft pijnlijke records beet na vroege wissel

Domper van jewelste: Chadli heeft pijnlijke records beet na vroege wissel

03-07-2021 10:44
7

Bij een 1-2 stand was het alles of niets voor de Rode Duivels. Roberto Martinez greep in en bracht Nacer Chadli op het veld. Al bleek die wissel niet echt veel op te leveren.

Chadli kreeg een plekje op de linkerflank en moest assists gaan afleveren aan Romelu Lukaku. Dat deed hij ook bijna met één goede voorzet. Verder kwam de flankspeler echter niet. Chadli ging even daarop naar de grond en gaf al snel aan dat het einde wedstrijd was. Hij werd gewisseld na amper vier minuten voetbal.

Een flinke domper voor Chadli, die daarmee ook een pijnlijk record beet heeft. Zo is hij de wisselspeler die het snelst ooit werd vervangen bij de Rode Duivels. Het vorige record stond op de naam van Christophe Lepoint, die in een partij tegen Finland vijftien minuten na zijn inbreng alweer werd gewisseld.

Daar blijft het niet bij, want ook in de EURO-geschiedenis heeft Chadli nu een record beet. Zo werd er nog nooit eerder op vorige EK's een wisselspeler opnieuw gewisseld. Op de koop toe lijkt Chadli nu ook nog enkele weken aan de kant te moeten blijven door zijn blessure.