Brazilië naar halve finale ondanks rood voor Jesus na Nigel de Jong-imitatie

03-07-2021 08:45

Brazilië heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Copa América. De Seleção rekende nipt af met Chili, ondanks een rode kaart voor Gabriel Jesus na een vliegende tackle. De volgende tegenstander is Peru, dat na strafschoppen won van Paraguay.

Lucas Paquetá brak pal na rust de ban voor Brazilië, dat tot dan toe nauwelijks gevaarlijk was geworden. Twee minuten later moest de ploeg van bondscoach Tite echter met tien man verder. Jesus raakte met een hoog geheven been Eugenio Mena in het gezicht. Brazilië trok zich daarna terug en loerde op de counter via Neymar en Richarlison. Chili dacht even gelijk te maken, maar Eduardo Vargas werd teruggefloten wegens buitenspel.

Brazilië kwam ook nog goed weg toen invaller Benjamin Brereton de lat raakte. Aan de andere kant kreeg Neymar steeds meer ruimte. De sterspeler was een paar keer dicht bij een treffer, maar het bleef bij 1-0. De Brazilianen nemen het daardoor in de halve eindstrijd op tegen Peru in de jacht op titelprolongatie.

De Peruvianen versloegen Paraguay in een spektakelstuk. Na negentig minuten, zes goals en twee rode kaarten ((Gustavo Gómez en André Carrillo) moesten strafschoppen de beslissing brengen. Miguel Trauco schoot de beslissende penalty raak.

FC Emmen-smaakmaker Sergio Peña werd in Goiânia na een uur spelen gewisseld. Ploeggenoot Miguel Araujo bleef op de bank.