Augsburg-trainer bevestigt interesse in Gent-speler: Een fan van Dorsch

Augsburg-trainer bevestigt interesse in Gent-speler: "Een fan van Dorsch"

02-07-2021 22:43

KAA Gent haalde deze zomer al flink wat nieuwe aanwinsten in huis, maar liet voorlopig nog geen al te grote aanwinsten vertrekken. Niklas Dorsch wordt wel gelink aan een vertrek en kan onder andere naar FC Augsburg verhuizen.

Eerder klonk het dat FC Augsburg zeven miljoen euro zou hebben geboden voor Dorsch. Bevestiging van dat bod is er niet, maar Augsburg-trainer Markus Weinzierl geeft wel aan dat zijn ploeg geïnteresseerd is. "Het is geen geheim dat ik een fan ben. Maar dat geldt ook voor veel andere trainers", klinkt het bij Kicker.

Er bestaan dan ook geen twijfel over dat Augsburg de middenvelder van Gent graag in huis wil halen. "Dorsch was één van de leiders van een jonge ploeg op het EK. Hij is een speler met een topmentaliteit die voor ons zeer goed zou zijn", aldus de Duitse trainer.

Voor 3,5 miljoen euro plukte KAA Gent Dorsch vorige zomer weg bij 1.FC Heidenheim 1846. Nu zou de marktwaarde van Dorsch op zo'n 6 miljoen euro liggen. Toch lijkt de kans groot dat men in de Ghelamco Arena de jackpot voor Dorsch willen. Bij de Buffalo's ligt de 23-jarige Dorsch nog tot medio 2024 onder contract.