Ngongé (ex-Club Brugge) zet nieuwe stap en verlaat RKC Waalwijk voor Groningen

Ngongé (ex-Club Brugge) zet nieuwe stap en verlaat RKC Waalwijk voor Groningen

02-07-2021 16:30 Laatste update: 16:44

Cyril Ngonge wordt waarschijnlijk de nieuwste aanwinst van FC Groningen. De ex-speler van Club Brugge, momenteel actief voor RKC Waalwijk, is op weg naar een nieuwe Nederlandse club.

Ngonge werd donderdag samen met zijn zaakwaarnemer gespot bij het stadion van Groningen en dat duidt erop dat een deal dichtbij is. Het gaat nog om details. De aanvaller moet de opvolger worden van Alessio Da Cruz, die bij de clubleiding van Groningen heeft aangegeven terug te willen naar Italië, waar hij nog een contract heeft bij Parma.

De aanvaller heeft bij RKC nog een contract voor twee seizoenen en dus moet Groningen een transfersom voor hem op tafel leggen, maar het is niet duidelijk hoe hoog die is. Ngonge had meerdere opties in binnen- en buitenland.

RKC nam de Belgische jeugdinternational in 2020 over van Club Brugge, waar hij niet verder kwam dan enkele wedstrijd in het eerste elftal. In twintig Eredivisie-wedstrijden kwam de aanvaller tot vijf doelpunten voor RKC. Ngonge kwam daarvoor op huurbasis uit voor Jong PSV.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)