Foden scoort heerlijke hakbal op training

Foden scoort heerlijke hakbal op training

02-07-2021 15:03 Laatste update: 15:04

Nadat Engeland haar grote rivaal Duitsland uitschakelde in de achtste finale, bereiden de mannen van Gareth Southgate zich nu voor op hun volgende wedstrijd tegen Oekraïne. Op training liet Phil Foden alvast even zien waarom hij op z'n 21ste gezien wordt als één van de grootste Engelse talenten. 

Zaterdag kijken Engeland en Oekraïne elkaar oog in oog in de kwartfinale. Tot nu toe kregen The Three Lions in vier wedstrijden nog geen enkel doelpunt tegen. Het kwam vier keer tot scoren, waarvan twee keer in de wedstrijd tegen Duitsland. Phil Foden kwam nog niet tot scoren op dit EK. Nadat de jongeling van Manchester City in de eerste twee groepswedstrijden basisspeler was, speelde hij in de volgende wedstrijden (tegen Tsjechië en Duitsland) niet meer. Op training geeft hij met een knap doelpunt wel zijn visitekaartje opnieuw af.

Achteloos
Alsof hij met vrienden in zijn achtertuin speelt, zo kan je het doelpunt van Foden op training wel omschrijven. Op een voorzet tikt hij de bal haast achteloos met de hak via de paal in doel. Het is nu maar de vraag of Foden speelminuten zal krijgen tegen Oekraïne en of hij ook naast het trainingsveld op het scorebord kan komen.