Kroos maakt na teleurstellend EK met Duitsland einde aan interlandloopbaan

Kroos maakt na teleurstellend EK met Duitsland einde aan interlandloopbaan

02-07-2021 14:14 Laatste update: 14:43

Toni Kroos (31) is international-af. Na 106 wedstrijden voor de nationale ploeg van Duitsland vindt de middenvelder het welletjes. Hij maakt zijn afscheid op Instagram bekend.

Het verloren duel met Engeland was de laatste keer dat Kroos het Duitse shirt droeg. 'Ik heb 106 keer voor Duitsland gespeeld en daar blijft het bij', schrijft Kroos op Instagram.

'Ik wilde niets liever dan 109 wedstrijden spelen en die ene grote prijs pakken, het EK, maar ik heb al een tijdje besloten om na dit toernooi te stoppen. Voor mij was het al duidelijk dat ik niet beschikbaar zou zijn voor het WK van 2022 in Qatar. Vooral omdat ik me volledig wil concentreren op mijn doelen bij Real Madrid. En daarnaast wil ik er zijn voor mijn vrouw en drie kinderen. Het was een grote eer om dit shirt zolang te dragen. Ik heb dat met trots en passie gedaan', vervolgt hij.

Kroos won met Duitsland het WK van 2014 in Brazilië, maar de laatste twee eindtoernooien waren minder succesvol. Duitsland kwam op het WK van 2018 niet door de poulefase en op dit EK was Engeland in de achtste finale te sterk.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Toni Kroos (@toni.kr8s)