Degryse speelde ooit met inspuiting tegen Mancini: Dat was geen goed idee

Degryse speelde ooit met inspuiting tegen Mancini: "Dat was geen goed idee"

02-07-2021 14:40 Laatste update: 14:40
2

In de kwartfinale van het EK staan de Rode Duivels tegenover de Azzurri van Roberto Mancini. Ex-Rode Duivel Marc Degryse speelde zelf ooit tegen Mancini. Hij vertelt hierover in Het Laatste Nieuws

In 1990 speelde RSC Anderlecht de finale van Europacup ll tegen Sampdoria. Bij die Italiaanse ploeg speelden toen Roberto Mancini en Gianluca Vialli, of te wel: de huidige bondscoach van Italië en zijn assistentcoach. Bij Anderlecht stond Marc Degryse op het veld. De analist blikt terug op die wedstrijd.

Anderlecht verloor die finale en Degryse kijkt dus niet met de beste herinneringen terug naar die wedstrijd. "Uiteindelijk nekte Vialli ons met twee goals in de verlengingen." Degryse stelt dat Mancini en Vialli toen al een zeer complementair duo waren. "Ik heb veel respect voor de klasse en de manier warop zij Italië nu laten voetballen", aldus Degryse. 

Spelen met inspuiting
Degryse zegt dat hij tijdens die finale sukkelde met hetzelfde probleem als De Bruyne. Voor die finale had Degryse, net als De Bruyne tegen Portugal, zijn enkel verzwikt. Degryse vertelt dat hij de finale niet wou missen en dat hij toen met een inspuiting gespeeld heeft. "Achteraf bekeken was dat geen goed idee." Degryse voegt er nog aan toe dat je met zo'n inspuiting niet vrij in je hoofd bent en je niet soepel speelt aangezien je enkel helemaal verdoofd is. 

Afwachten
Het is nu nog afwachten of Kevin De Bruyne, die dus zijn enkel verzwikte na een duel met Joao Palinha in de achtste finales, aan de aftrap verschijnt tegen Italië. Roberto Martinez liet wel al optekenen dat het er voor De Bruyne beter uitziet dan voor Eden Hazard, die ook met een blessure het veld moest verlaten tegen de Portugezen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie