Gent mag zich meten met Sporting en Benfica in prestigieuze Troféu do Algarve

Gent mag zich meten met Sporting en Benfica in prestigieuze Troféu do Algarve

Gepubliceerd: vrijdag 2 juli 2021 om 13:03vr 02-07-2021 om 13:03

Laatste update: vrijdag 2 juli 2021 om 13:21vr 02-07-2021 om 13:21

KAA Gent zal in haar voorbereiding op het nieuwe seizoen de Portugese toer opgaan. De club is namelijk uitgenodigd op de Troféu do Algarve, een jaarlijks voorbereidingstoernooi in Portugal. Drie sterke Portugese tegenstanders moeten het niveau helpen opkrikken.

Op de eigen website maakt Gent het nieuws bekend. Met regerend kampioen Sporting CP, grootmacht Benfica en subtopper Boavista oogt het deelnemersveld erg mooi. De Buffalo's hebben als vierde team een uitnodiging ontvangen en zijn daar graag op ingegaan. Sporting en Benfica zullen hen partij geven in het zuiden van Portugal, meer bepaald in Faro.

Op woensdag 14 juli trapt Gent haar toernooi af tegen Sporting, twee dagen later wacht Benfica. De Oost-Vlamingen blikken op hun website al gretig terug op een ontmoeting uit het recentere verleden. In de Europa-League-campagne van 2010-2011 kruiste hun pad al eens dat van Sporting. In Lissabon kreeg Gent een oplawaai van jewelste (5-1), maar thuis rechtte het de rug (3-1).

Overigens zullen Gent en Sporting op die 14e juli ook een ode breng aan Léon Mokuna, die recent jammerlijk overleed. In zijn spelersloopbaan kwam Mokuna voor beide ploegen uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws