'Lang krijgt alternatieve straf na gezang op titelviering: bezoek Dossin Kazerne'

'Lang krijgt alternatieve straf na gezang op titelviering: bezoek Dossin Kazerne'

02-07-2021 12:19
39

Zijn uitbarstingen op het titelfeest van Club Brugge krijgen een staartje voor Noa Lang. De Belgische voetbalbond heeft de aanvaller verplicht tot een alternatieve straf: een bezoek aan de Dossin Kazerne in Mechelen.

Het Nieuwsblad weet dat de Disciplinaire Raad van de KBVB die beslissing genomen heeft. Lang viel op de titelviering van Blauw-Zwart uit de toon toen hij 'nog liever dood dan Sporting-jood' inzette, een leuze die regelmatig onder Club-supporters te horen valt, maar een antisemitische ondertoon bevat. Als gevolg kreeg de Nederlander een heleboel kritiek over zich heen, tot aan de politieke wereld toe.

Nu heeft de KBVB zich dus uitgesproken over een straf. Lang zal een geleid bezoek moeten maken aan de Dossin Kazerne, het museum in Mechelen dat volledig in het teken staat van de Holocaust uit Wereldoorlog II. Vanuit die kazerne werden tussen 1940 en 1945 duizenden slachtoffers, voornamelijk joden, naar de concentratiekampen gedeporteerd. Enkele jaren geleden is een gloednieuw museum gerezen op de oorspronkelijke site.

Het bezoek wordt Lang wel degelijk opgelegd als verplichting. Als hij voor 1 oktober niet in Mechelen is opgedoken, zal hij twee wedstrijden schorsing onder de neus geduwd krijgen. Overigens lag er in eerste instantie ook nog een zwaardere straf op tafel. De KBVB oordeelde echter dat Lang met zijn gezangen geen racistisch doel voor ogen had.