OFFICIEEL: Standard zet grote kuis verder met verhuur mét optie van Avenatti

OFFICIEEL: Standard zet grote kuis verder met verhuur mét optie van Avenatti

02-07-2021 12:07

Standard Luik kan de centjes gebruiken en dus moeten er in eerste instantie enkele zwaardere gewichten uit de spelerskern vertrekken. Felipe Avenatti geeft alvast het goede voorbeeld. De boomlange aanvaller verkast naar Union Saint-Gilloise.

Via de officiële kanalen maakt Standard bekend dat het Avenatti verhuurd heeft aan de promovendus, al is er ook sprake van een aankoopoptie. Hoeveel die bedraagt, laten de Rouches in het midden, maar eerdere berichtgeving maakte gewag van een som van om en bij anderhalf miljoen euro. Of Union die optie uiteindelijk ook zal lichten, zal voornamelijk afhangen van de prestaties van Avenatti.

De Uruguayaan kan nog wel eens een opsteker gebruiken, want de voorbije jaren liet hij nog nauwelijks zien waarom hij destijds bij KV Kortrijk zo gegeerd was. In dienst van Standard leverde Avenatti vooral ontgoochelende prestaties af. Ook een winterse uitleenbeurt aan Royal Antwerp FC bracht geen zoden aan de dijk. Ondanks een geweldige kopbaltreffer tegen Glasgow Rangers raakte hij op de Bosuil amper van de bank.