Mochten De Bruyne en Hazard tóch ontbreken, ziet Boeckx twee mogelijke elftallen

Mochten De Bruyne en Hazard tóch ontbreken, ziet Boeckx twee mogelijke elftallen

02-07-2021 11:29 Laatste update: 11:31
3

Spelen ze of spelen ze niet? Die vraag brandt op de lippen van elke Belgische (en Italiaanse) voetbalfan. De algemene teneur op enkele uren voor de aftrap is dat Kevin De Bruyne voldoende fit zal geraken en Eden Hazard niet. Maar wat als de Rode Duivels beide vedetten moeten missen? Frank Boeckx heeft twee worst-case-scenario's.

In Villa Sporza kreeg de gewezen doelman de heikele kwestie voorgeschoteld: hoe pakt Roberto Martinez het best aan wanneer zowel De Bruyne als Hazard ontbreken? Twee opstellingen lijken hem het meest aannemelijk. Een eerste optie is om de achterste acht van tegen Portugal volledig te behouden. De Bruyne en Hazard worden dan puur positioneel vervangen door Dries Mertens en Yannick Carrasco. Romelu Lukaku blijft uiteraard het speerpunt.

Opstelling 1: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard - Mertens, Carrasco - Lukaku

Daarnaast heeft Boeckx nog een tweede alternatief. Die opstelling is vooral gesteund op het mindere vormpeil van Mertens, die dan uit het elftal zou verdwijnen. Zijn vervanger is dan ... Leander Dendoncker. Die kwam ook in de groepsfase al twee keer aan de aftrap. Dendoncker zou in dat geval plaatsnemen naast Witsel, waardoor Tielemans een rijtje hoger schuift in de rol van De Bruyne. Vraag is alleen of het Anderlecht-product daar tot zijn recht komt. Bij Leicester City komt hij toch écht tot zijn best vanuit een lagere positie, merkt tafelgast Filip Joos op.

Opstelling 2: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier, Witsel, Dendoncker, T. Hazard - Tielemans, Carrasco - Lukaku