OFFICIEEL: Cercle sluit deal met Valladolid, vleugelaanvaller komt over mét optie

OFFICIEEL: Cercle sluit deal met Valladolid, vleugelaanvaller komt over mét optie

Net als het gros van de clubs uit Eerste Klasse A werkt Cercle Brugge volop aan de stoffering van de spelerskern voor het komende seizoen. In dat opzicht kondigt het de komst van Waldo Rubio aan, in eerste instantie op huurbasis.

Via de eigen kanalen laat Cercle weten dat Rubio overgenomen is van Real Valladolid, dat vorig seizoen als negentiende en voorlaatste eindigde in La Liga en bijgevolg moest degraderen. Rubio maakt die neerwaartse beweging niet mee. Hij ondertekende op Jan Breydel een huurovereenkomst, al wist de Vereniging ook een aankoopoptie te bedingen bij Valladolid.

Rubio is een 25-jarige Spanjaard die voornamelijk als linksbuiten uit de voeten kan. In drie jaar Valladolid deed hij voornamelijk dienst als vaste wisselspeler, al verscheen hij toch negentien keer aan de aftrap. Daarin wist hij echter slechts twee doelpunten aan te tekenen. Voordien had Rubio zich eigenhandig opgewerkt vanuit de lagere reeksen, bij Recreativo Huelva en Cordoba. 

Voor Cercle is Rubio niet de eerste versterking uit deze zomermercato. Eerder kwam Senna Miangue al over van KAS Eupen en stalde moederclub AS Monaco twee jongens in Brugge. Mogelijk komt er vanuit die laatste hoek de komende weken nog wat volk over.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie