Vranckx staat voor het eerst op het trainingsveld met ploegmaat Casteels

Vranckx staat voor het eerst op het trainingsveld met ploegmaat Casteels

01-07-2021 21:00

Aster Vranckx was gegeerd door meerdere topclubs, maar de 18-jarige Belg koos voor VfL Wolfsburg. Daar trainde hij donderdag voor het eerst mee, zo is te zien op de officiële kanalen van zijn nieuwe werkgever.

Nadat Vranckx in 2019 debuteerde bij KV Mechelen, brak hij in het seizoen 2020/2021 echt door bij Malinwa. In 29 competitiewedstrijden kwam de middenvelder tot vier doelpunten en twee assists. Zijn goede seizoen in de Jupiler Pro League leverde hem een transfer op naar VfL Wolfsburg. Daar zal hij samenspelen met Koen Casteels.

Speeltijd
Of Vranckx bij zijn nieuwe club veel speelminuten zal krijgen is nog afwachten. Met kapitein Josuha Guilavogui en Maximilan Arnold hebben die Wölfe heel wat Bundesliga-ervaring op hun middenveld rondlopen. Vranckx kan binnenkort wel al zijn debuut maken bij Wolfsburg aangezien er nog vier oefenpartijen op het programma staan. Nadat het het opneemt tegen drie Duitse derdeklassers speelt Wolfsburg op 24 juli tegen AS Monaco. Op 14 augustus speelt het dan haar eerste Bundesliga-wedstrijd tegen promovendus VfL Bochum.