UPDATE:'Ramos ondergaat binnenkort medische keuring bij PSG'

UPDATE:'Ramos ondergaat binnenkort medische keuring bij PSG'

01-07-2021 18:02 Laatste update: 18:00
3

Sergio Ramos heeft zijn zinnen gezet op een avontuur bij Paris Saint-Germain. De onderhandelingen tussen het Real Madrid-boegbeeld en de Franse topclub zijn in volle gang, meldt Le Parisien.

Volgens de krant zijn de besprekingen in een stroomversnelling geraakt. De broer en zaakwaarnemer van Ramos, René, is donderdag in Parijs gearriveerd voor een ontmoeting met de clubleiding. Het contract zou in grote lijnen al zijn opgesteld, maar beide partijen moeten nog wel de nodige details overwinnen. Eén van de cruciale punten in de onderhandelingen, is de contractduur. PSG biedt één jaar, met een optie voor een tweede seizoen. De 35-jarige verdediger hoopt gelijk voor twee jaar te tekenen in het Parc des Princes. Dat was ook al een heikel punt tijdens de spaak gelopen gesprekken met Real Madrid.

Dat is echter niet het belangrijkste obstakel. De 180-voudig Spaans international verdiende bij de Koninklijke vijftien miljoen euro netto per seizoen en hij wil niet te veel inleveren. Hoewel hij transfervrij is, kan PSG zich dat salaris niet veroorloven voor een speler in de nadagen van zijn carrière. Daarmee is de uitkomst van de contractbesprekingen nog lang niet zeker, maar de wens van beide partijen is wel duidelijk, stelt Le Parisien.

Ramos traint reeds individueel om zo fit mogelijk aan het nieuwe seizoen te beginnen. Door blessureleed werd hij niet opgenomen in de EK-selectie van Spanje.

PSG versterkte zich al met Georginio Wijnaldum. Ook Gianluigi Donnarumma en Achraf Hakimi zijn hard op weg naar de Franse hoofdstad. Daar staat tegenover dat de toekomst van Kylian Mbappé onzeker lijkt.

Update: De ontmoeting van donderdag tussen René Ramos, de broer en zaakwaarnemer van de verdediger, en PSG heeft zijn vruchten afgeworpen. RMC Sport en transferexpert Fabrizio Romano melden dat beide partijen een akkoord hebben bereikt. Ramos ondergaat in de komende dagen de medische keuring, waarna hij een contract kan tekenen.

De Spanjaard zou twee financieel aantrekkelijkere aanbiedingen uit de Premier League hebben afgeslagen.