Messi-nieuws bij Barcelona blijft uit: 'We willen wel, maar het kan nog niet'

Messi-nieuws bij Barcelona blijft uit: 'We willen wel, maar het kan nog niet'

01-07-2021 15:13
1

Joan Laporta kan nog niet bevestigen dat Lionel Messi komend seizoen ook bij Barcelona speelt. De clubpresident van de Catalanen is in onderhandeling, maar een definitief besluit is nog niet genomen.

Messi heeft vanaf 1 juli officieel geen club en kan na 21 jaar gaan en staan waar hij wil. Toch is de verwachting dat er binnen afzienbare tijd een nieuw contract getekend zal worden in Camp Nou. Laporta kan nog niet op de zaken vooruitlopen. "We willen dat hij blijft en hij wil het zelf ook", zegt de Spanjaard tegen Onda Cero.

Er zijn nog wel wat beren op de weg. "We moeten rekening houden met Fair Play en momenteel zitten we in het proces van het vinden van de beste oplossing voor beide partijen", maakt Laporta duidelijk. "Ik zou graag willen aankondigen dat hij blijft, maar nu kan ik het niet zeggen. We zoeken naar de beste oplossing voor beide partijen."

Om straf van de UEFA te ontlopen, moet Barcelona meer geld ontvangen dan het uitgeeft. Het is daarnaast ook zaak om het salarisbudget naar beneden te krijgen en de schulden, die meer dan een miljard euro zouden bedragen, te verminderen.