'Köln schakelt door voor nakende verkoop Bornauw en komt uit bij Oostendenaar'

'Köln schakelt door voor nakende verkoop Bornauw en komt uit bij Oostendenaar'

01-07-2021 10:50
1

Arthur Theate zou deze zomer wel eens een knappe transfer kunnen maken. De verdediger ontpopte zich vanuit het niets tot revelatie van vorig seizoen, wat hem in de belangstelling plaats van een heleboel clubs. Zo kan hij een landgenoot gaan vervangen in Keulen. 

1FC. Köln heeft Theate namelijk op het oog als opvolger van Sebastiaan Bornauw, meldt journalist Sacha Tavolieri. Het Anderlecht-product heeft er twee uitstekende seizoenen opzitten in de Bundesliga en staat nadrukkelijk in de belangstelling van VFL Wolfsburg. Er wordt nu al enkele weken gesproken over een transfer, maar die lijkt er vroeg of laat wel te komen.

Als vervanger komt Theate dus in beeld. Köln ziet in de linksvoetige mandekker en belofte-international de ideale pion om de leegte die Bornauw zou laten, op te vullen. KVO zou haar sterkhouder graag nog een jaartje aan boord houden, maar als er voldoende boter bij de vis komt, lijkt een transfer onafwendbaar. Naar verluidt is dat nu al het geval: Oostende zou zo'n acht miljoen euro tegemoet mogen kijken. Niet slecht voor iemand die vorige zomer gratis overkwam.

Zo heeft het succes van KVO tijdens het voorbije seizoen wel een keerzijde. De kustploeg deed lang mee voor de Europese plaatsen en deed dat bovendien met aantrekkelijk voetbal. Daardoor staat de spelerskern wel voor een make-over. Fashion Sakala trok bijvoorbeeld al naar Glasgow Rangers, terwijl huurling Jack Hendry niet meer terugkeert en rechtsachter Jelle Bataille voor Royal Antwerp FC koos.