Meunier denkt enkel aan zege: Italië is goede ploeg, wij zijn competitiebeesten

Meunier denkt enkel aan zege: "Italië is goede ploeg, wij zijn competitiebeesten"

01-07-2021 10:35
1

De Rode Duivels staan op een dag van hun tweede kwartfinale op rij op een Europees Kampioenschap. In 2016 ging het faliekant mis tegen Wales, nu moet het wél lukken tegen de Italianen. Thomas Meunier barst alvast van het vertrouwen voor aanvang van het duel.

In een interview voor de app van de Belgische voetbalbond windt de rechterflankspeler er geen doekjes om. "Ik verwacht de zege en niets anders. We zijn competitiebeesten", maakt hij duidelijk. Volgens Meunier kunnen de Rode Duivels elke tegenstander ter wereld aan. "Maar Italië is een goede ploeg die ik nooit zal onderschatten", strooit hij ook met lof naar de tegenstander.

De roemrijke geschiedenis van La Squadra spreekt uiteraard boekdelen, al boekte het land de voorbije jaren nauwelijks successen. "Zij zijn er altijd bij geweest, behalve die keer op het WK 2018", beseft Meunier. Vrijdagavond verwacht hij een mooie, open wedstrijd in München. "Italië is en blijft een groot voetballand", beseft hij. 

Ook op het vorige EK keken België en Italië elkaar in de ogen. In onze openingswedstrijd van de groepsfase van dat toernooi beten de Duivels in het zand (0-2).