'Mbappé wil contract niet verlengen en mikt op transfervrij vertrek bij PSG'

'Mbappé wil contract niet verlengen en mikt op transfervrij vertrek bij PSG'

01-07-2021 08:01
3

Kylian Mbappé wil zijn contract bij Paris Saint-Germain voorlopig niet verlengen, weet L'Équipe. De 22-jarige aanvaller heeft dat ook gedeeld met een aantal mensen binnen PSG.

Het Paris Saint-Germain-contract van Mbappé loopt medio 2022 af. De Franse club is er dus veel aan gelegen om de rappe doelpuntenmaker langer vast te leggen, omdat hij volgend jaar anders transfervrij kan vertrekken. De clubleiding van PSG heeft dan ook meerdere pogingen gedaan om Mbappé te laten verlengen. Dat lijkt dus niet te lukken.

Mbappé wil zijn contract eerst uitdienen in Parijs, waardoor hij komend seizoen mogelijk nog wel speelt in de Franse hoofdstad. De 48-voudig international van Frankrijk werd in het verleden echter ook gelinkt aan een overstap naar Real Madrid op korte termijn.

Afgelopen seizoen was Mbappé nog van grote waarde voor Paris. In 31 competitieduels was hij goed voor 27 goals en 7 assists. Op het EK wist de superster echter niet te overtuigen: hij maakte geen goal en gaf één assist op het eindtoernooi. Ook miste hij in de strafschoppenserie tegen Zwitserland vanaf elf meter, waardoor de Fransen naar huis moesten.