Standard in de problemen: ‘Licentiecommissie legt tijdelijk transferverbod op’

Standard in de problemen: ‘Licentiecommissie legt tijdelijk transferverbod op’

01-07-2021 07:44
18

Het rommelt bij Standard Luik. Niet alleen dreigt Michel-Ange Balikwisha met de Wet van ’78, maar de licentiecommissie heeft ook een tijdelijk transferverbod opgelegd door de huidige financiële situatie, dat laat Het Laatste Nieuws weten.

De Rouches kunnen zo geen spelers definitief aantrekken of huren. Het is echter een tijdelijk verbod en als Standard spelers verkoopt en zo financieel ruimte maakt wordt het verbod waarschijnlijk weer opgeheven. COE Alexandre Grosjean reageerde al op de penibele situatie, maar maakt zich geen zorgen.

Standard ziet het niet als een straf. “We zien het niet als een echte sanctie”, zegt Grosjean. “Eerder als iets administratief. D’ailleurs, we hadden voor onszelf al uitgemaakt dat we geen spelers zouden halen, mochten we niemand verkopen. Die sanctie of straf hadden we onszelf al opgelegd. We hebben tot maandag gekregen om onze rekeningen aan te zuiveren.”

Standard moet overigens nog geld ontvangen. “Ik ben ervan overtuigd dat het ons zal lukken. Vergeet niet dat we nog geld moeten ontvangen van een bepaalde club voor een speler (doelt op de transfer van Zinho Vanheusden, wiens contract gisteren afliep, red.) Dat heeft wat vertraging opgelopen, maar we rekenen erop dat het akkoord wordt nageleefd.”

Dan is er ook nog een plan B voor de Rouches. “Is dat niet het geval zal voorzitter Venanzi het geld lenen aan de club. Dan wordt het tijdelijke verbod - ik wil dat toch benadrukken - opgeheven en kunnen we opnieuw inkomende transfers doen. Erger is het niet.”