Club Brugge wint oefenwedstrijd maar ziet Clinton Mata uitvallen

30-06-2021 20:05 Laatste update: 20:22
13

In de voorbereiding van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen speelde Club Brugge haar tweede oefenwedstrijd. Het won met 2-1 van het Kroatische Lokomotiva Zagreb.

Nadat landskampioen Club Brugge in haar eerste oefenwedstrijd 1-1 gelijkspeelde tegen Beerschot, wist het woensdag wel te winnen van Lokomotiva Zagreb. Na tien minuten waren de Bruggelingen al op achtervolgen aangewezen. Na 39 minuten zag het er niet veel beter uit voor Blauw-Zwart toen Clinton Mata noodgedwongen naar de kant moest vanwege last aan de knie. Vlak voor de pauze kopte Bas Dost een hoekschop van Ruud Vormer tegen de touwen: 1-1 bij de rust.

Aan de rust voerde trainer Philippe Clement één wissel door: doelman Senne Lammens werd vervangen door Nick Shinton. Lange tijd zag het ernaar uit dat Club Brugge opnieuw op 1-1 zou blijven steken, maar in minuut 88 zorgde Charles De Ketelaere voor de 2-1. Zo wint Blauw-Zwart haar eerste oefenpot.