Tielemans: We spreken daar dan twee minuten over en daarna is dat weer vergeten

Tielemans: "We spreken daar dan twee minuten over en daarna is dat weer vergeten"

30-06-2021 19:48
1

Youri Tielemans maakte op dit EK al drie keer de negentig minuten vol voor de Rode Duivels. Op een persconferentie van de Rode Duivels had Tielemans het onder andere over zijn sprint in minuut negentig tegen Portugal.

Nadat Youri Tielemans als titularis een sterk seizoen bij Leicester City in de Premier League afwerkte, is hij nu incontournable op het middenveld van België. Op het EK kwam hij enkel in de derde groepswedstrijd tegen Finland niet in actie, maar speelde voor de rest elke minuut voor de Rode Duivels. Op de persconferentie van woensdag liet hij optekenen dat hij zijn eerste twee wedstrijden wat wisselvallig vond. "Ik probeer mezelf zo goed mogelijk te evalueren en mijn wedstrijd tegen Portugal was al veel beter", aldus Tielemans. 

Ontgoocheld, maar meteen vergeten
In die laatste wedstrijd tegen de Portugezen trok Youri Tielemans aan het einde van de wedstrijd een sprint mee naar voren. Carrasco had geen oog voor de oprukkende Tielemans en dat vindt hij jammer. "Yannick weet ook dat die pas van hem minder was, maar we spreken daar dan twee minuten en daarna is dat vergeten", aldus Tielemans.

Kwartfinale
Er lijkt geen twijfel te bestaan over de speelzekerheid van Youri Tielemans in de volgende wedstrijd. Nadat hij samen met zijn teamgenoten goed standhield tegen Portugal en de voorsprong mee hielp behouden, zal Tielemans zo goed als zeker vrijdag starten tegen Italië.