UPDATE: Hazard traint individueel bij Rode Duivels, De Bruyne nog niet

UPDATE: Hazard traint individueel bij Rode Duivels, De Bruyne nog niet

30-06-2021 18:11 Laatste update: 01-07-2021 08:45
7

Vrijdag staan de Rode Duivels oog in oog met Italië in de kwartfinale van het EK. Of dat met of zonder Eden Hazard en Kevin De Bruyne zal zijn, is nog koffiedik kijken. Woensdag liet Wouter De Smet van Sporza liet weten dat Hazard, De Bruyne en Denayer ontbraken op het trainingsveld van de Rode Duivels.

In de achtste finale-wedstrijd tegen Portugal moesten zowel Kevin De Bruyne als Eden Hazard het veld geblesseerd verlaten. De Bruyne's enkel plooide vlak voor rust dubbel na een duel met Joao Palinha. Ondanks dat KDB in de tweede helft nog wel aan de aftrap verscheen, vroeg hij al na 48 minuten een vervanging aan omdat hij niet verder kon. Ook Eden Hazard vroeg een vervanging aan, dat na 87 minuten toen hij naar zijn bil greep.

Afwezigen
Met de wedstrijd van vrijdag in het vooruitzicht blijft het afwachten of De Bruyne en Hazard fit geraken. Op het trainingsveld in Tubeke waren beide spelers afwezig. Ook Jason Denayer, die tegen Portugal niet in actie kwam, stond niet op het trainingsveld woensdag. Door de afwezigheid van Denayer ziet het er naar uit dat Martinez met dezelfde drie verdedigers zal spelen als tegen Portugal. 

Update: Het Nieuwsblad schrijft dat Eden Hazard en Kevin De Bruyne nog niet met de groep meetrainde, maar dat eerstgenoemde zich na de opwarming wel meldde om individueel te trainen. Toch maakt KDB het meeste kans om in de basis te staan tegen Italië. Ook Jason Denayer was overigens afwezig.