Tielemans recht door zee: Eerste matchen waren matig, tegen Portugal ging beter

Tielemans recht door zee: "Eerste matchen waren matig, tegen Portugal ging beter"

30-06-2021 17:07

Woensdag was het de beurt aan Youri Tielemans om de pers te woord te staan. Twee dagen vooraleer de Rode Duivels Italië partij geven in de kwartfinales van Euro 2020 wilden de verzamelde journalisten vooral weten hoe hij terugkijkt op zijn eerdere prestaties.

Naar goede gewoonte had Tielemans er geen problemen mee om de hand in eigen boezem te steken. Hier en daar klonk wat kritiek op de prestaties van de sterspeler van Leicester City, die zelf ook niet helemaal tevreden blijkt. "De eerste twee matchen was het matig: niet warm en niet koud", vertelde Tielemans, die benadrukt dat hij voortdurend aan zelfkritiek doet.

Toch zag Tielemans afgelopen zondag een lichtpunt. "Het was veel beter tegen Portugal", vond hij. De middenvelder deed het inderdaad naar behoren, al was het niet eenvoudig na het uitvallen van Kevin De Bruyne. "We hebben meer moeite om het spel te controleren als De Bruyne afwezig is, dat is duidelijk", gaf Tielemans toe. Mocht KDB er vrijdag niet bij zijn, dan moeten de Duivels op zoek naar oplossingen.

Uiteraard kreeg Tielemans ook een vraag voorgeschoteld over de ontmoeting met de familie de voorbije dagen. "Dat is met de noodzakelijke veiligheid verlopen, met het oog op de gezondheidsmaatregelen. Het heeft een boost gegeven voor het vervolg van het toernooi", gaf hij het belang van dat uitstapje aan.