OFFICIEEL: Anderlecht haalt talentvolle Tshibangu weg bij TP Mazembe

OFFICIEEL: Anderlecht haalt talentvolle Tshibangu weg bij TP Mazembe

29-06-2021 17:59 Laatste update: 03-07-2021 11:40
14

RSC Anderlecht heeft deze transferperiode al flink wat nieuwe aanwinsten in huis gehaald, maar moet ook lucratief met het geld blijven omspringen. Daar horen dus relatief goedkope (en soms jonge) aanwinsten bijj. Isaac Tshibangu past in dat rijtje.

De Congolese topclub TP Mazembe heeft aangekondigd dat het een akkoord met RSC Anderlecht heeft gevonden. De nog steeds maar achttienjarige linksbuiten zet zijn eerste stap richting Europa en tekent bij paars-wit.

Voor Tshibangu ligt er een driejarig contract tot medio 2024 klaar bij Anderlecht. Hij zal daar de concurrentie moeten aangaan met onder andere Francis Amuzu, Anouar Ait El Hadj en Yari Verschaeren. Daarnaast staat ook de Oegandese spits Derrick Kakooza op het punt om richting Anderlecht te vertrekken. 

Update: Het Nieuwsblad meldt inmiddels dat Anderlecht de deal momenteel ontkent. 'Maar een akkoord lijkt wel in de maak', sluit het dagblad af. Een nieuwe wending in het transferdossier van Tshibangu.

Update: Enkele dagen later na de ontkenning heeft Anderlecht de komst van Tshibangu toch bekend gemaakt. Hij komt over van TP Mazembe en heeft zoals eerder aangegeven zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024.