Zes (!) EK-gangers in Olympische selectie, 'Ramos én Koeman teleurgesteld'

Zes (!) EK-gangers in Olympische selectie, 'Ramos én Koeman teleurgesteld'

29-06-2021 16:30

Spanje heeft zijn selectie voor het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen bekendgemaakt. De 22-koppige selectie van Luis de la Fuente vertoont opvallend veel overeenkomsten met de huidige EK-selectie van La Selección.

Unai Simón, Eric García, Pau Torres, Pedri, Dani Olmo én Mikel Oyarzabal stonden maandag op het veld tijdens de EK-thriller tegen Kroatië, maar zijn dus ook geselecteerd voor de Olympische Spelen. Volgens Marca had recordinternational Sergio Ramos – die juist niet werd opgeroepen voor het EK – ook stiekem gehoopt op een uitnodiging. De drie dispensatieplekken in de selectie worden echter ingevuld door de 25-jarige Mikel Merino en Marco Aesnsio en de 24-jarige Dani Ceballos. De Spanjaarden beginnen op 22 juli tegen Egypte en spelen vervolgens nog pouleduels tegen Australië en Argentinië.

De Olympische Spelen zijn overigens ook een fikse streep door de rekening van Ronald Koeman: de trainer van FC Barcelona moet niet alleen Pedri en García, maar ook Óscar Mingueza afstaan tijdens zijn voorbereiding. De Catalanen zien vooral Pedri liever niet naar Japan vertrekken, uit angst voor overbelasting. Volgens Cadena SER heeft Barça al contact gezocht met de Spaanse bond, in de hoop Pedri alsnog thuis te houden.