'Benteke en co krijgen mogelijk Arsenal-icoon als nieuwe coach bij Crystal Palace'

'Benteke en co krijgen mogelijk Arsenal-icoon als nieuwe coach bij Crystal Palace'

29-06-2021 14:14 Laatste update: 14:36

Patrick Vieira staat aan de vooravond van een opmerkelijke terugkeer in de Premier League. De gewezen topmiddenvelder staat volgens The Athletic volgens het punt om in te stappen bij het Crystal Palace van Christian Benteke en Michy Batshuayi.

The Eagles waren al een tijdje op zoek naar een opvolger voor de 73-jarige Roy Hodgson, die in het najaar van 2017 Frank de Boer opvolgde en vier seizoen op rij comfortabele in de Premier League-middenmoot eindigde met de Londenaren. De inmiddels 45-jarige Vieira is inmiddels akkoord met de clubleiding, verzekert The Athletic.

De oud-middenvelder van onder meer AC Milan, Internazionale en Manchester City – die vooral furore maakte bij Arsenal – is in afwachting van een werkvergunning en hoeft alleen nog maar zijn handtekening te zetten. Crystal Palace begint maandag met zijn voorbereiding en hoopt dat Vieira dan al voor de groep kan staan.

De 107-voudig international van Frankrijk beëindigde in 2011 zijn profcarrière in dienst van Manchester City en debuteerde later bij de Amerikaanse zusterclub New York City FC als hoofdtrainer. Vanaf 2018 maakte hij carrière bij het Franse OGC Nice, waar hij in december echter werd bedankt voor bewezen diensten.