Verguisde Xhaka haalt zijn gram: We hebben velen de mond gesnoerd

Verguisde Xhaka haalt zijn gram: "We hebben velen de mond gesnoerd"

29-06-2021 10:25
1

Op maandagavond kwam misschien wel dé verrassing van het tornooi, regerend Wereldkampioen Frankrijk werd uitgeschakeld in de achtste finales door het bescheiden Zwitserland. De Zwitsers haalden met een groot hart een 3-1 achterstand op en schakelden dan de Fransen via de strafschoppen uit.

Het klinkt als een sprookje. De eerste twee wedstrijden van het Europees Kampioenschap startten met 1 op 6 en zich op de laatste speeldag van de groepsfase te kwalificeren op basis van gemaakte doelpunten, om dan de regerende Wereldkampioen én topfavoriet uit te schakelen na een 3-1 achterstand. Hoedje af voor de Zwitsers. Eén van de uitblinkers was kapitein Granit Xhaka, de middenvelder van Arsenal was heer en meester op het middenveld en was de motor van de ploeg. Hij en zijn ploegmakkers kregen heel veel kritiek te verwerken in de groepsfase van het Zwitserse publiek en media. 

Na maandagavond zijn de criticasters voor even de mond gesnoerd. "Het is een ongelooflijk gevoel. Iedere Zwitser mag trots zijn. Het was Frankrijk en niet een of andere doorsneeploeg. Dat moet iedereen beseffen! Er werd zoveel geschreven, over arrogantie. Maar we hebben velen de mond gesnoerd", liet Xhaka weten na de wedstrijd.