Dit bewijst hoe uniek deze generatie is

"Dit bewijst hoe uniek deze generatie is"

29-06-2021 09:36
13

De Rode Duivels staan vrijdagavond in hun kwartfinales tegen één van de schaduwfavorieten, Italië. Na het uitschakelen van regerend Europees Kampioen, Portugal, wacht nu voor de Rode Duivels opnieuw een zware dobber. Desondanks is de CEO van de Belgische voetbalbond tevreden en trots op België.

Door de hardbevochten overwinning tegen Portugal staat België voor de vierde keer op een rij op een groot tornooi in de kwartfinales. Dat maakt van België bijna een uitzondering want de andere toplanden kregen het in de voorbije tornooien telkens moeilijk en werden uitgeschakeld. Duitsland in 2018 overleefde de groepsfase niet na verlies tegen Zuid-Korea, Italië was zelfs niet aanwezig op het WK van 2018, Spanje verloor in de achtste finales van gastland Rusland op het WK in 2018 en ook Engeland maakte het al mee en nu ook Nederland kende een vroegtijdige exit. "Dit bewijst hoe uniek deze generatie is", glundert Peter Bossaert, CEO van de Belgische voetbalbond.

De wedstrijd tegen Portugal was een ware nagelbijter en ook bij Bossaert liepen de emoties hoog op tijdens en na de wedstrijd. " Die laatste vijftien minuten tegen Portugal waren niet gezond voor het menselijk gestel. (lachje) Maar we wisten op voorhand dat je tegen Portugal niet op een mooie manier kan winnen - ze zijn zó geslepen en brutaal. Ach, dit is gewoon een ongelooflijke prestatie. De uittredende Europese kampioen. De winnaar van de Nations League. De ploeg van Cristiano Ronaldo. Als dan blijkt dat je het enige Europese land bent dat de voorbije vier grote toernooien telkens tot minstens in de kwartfinale is geraakt, moet je dit koesteren", liet een trotse CEO weten aan Het Laatste Nieuws.