Deschacht is enthousiast over 'zijn' Anderlecht: Hoedt is een toptransfer

Deschacht is enthousiast over 'zijn' Anderlecht: "Hoedt is een toptransfer"

29-06-2021 09:21
9

RSC Anderlecht haalde deze zomermercato al twee verdedigers binnen. Twee serieuze transfers, de ene wordt gehuurd van topclub Manchester City en de andere komt over van Lazio Roma, Wesley Hoedt. Ex-verdediger Olivier Deschacht ziet dat RSC Anderlecht zich aan het versterken is.

Olivier Deschacht kent het reilen en het zeilen bij zijn ex-club als zijn broekzak. Hij weet wat er nodig is om mee te draaien aan de absolute top, concurrentie. De voormalige linksachter vindt het zeer aangenaam nieuws dat Anderlecht zo actief is op de transfermarkt en vooral van de transfer van Wesley Hoedt is hij onder de indruk. "Absoluut een versterking. Anderlecht gaf vorig jaar al bijna geen kansen weg. Kompany zorgde in de eerste plaats voor een goed blok en speelde niet blind vooruit zoals Pep Guardiola soms doet. Met Hoedt kunnen ze nog beter worden. Die is veel beter dan Miazga. Met zijn ervaring en goeie voetjes is het een echte toptransfer", aldus Deschacht in Het Nieuwsblad.

Met deze twee transfers krijgt Kompany wel ruimte achterin om te experimenteren want je hebt ook nog Hannes Delcroix en Elias Cobbaut ter beschikking. "In principe moet dat kunnen met 3 achterin: Delcroix links, Hoedt centraal en Harwood-Bellis rechts. Maar het is niets voor Kompany. Zijn voorkeur zal altijd uitgaan naar een viermansdefensie", liet een enthousiaste Deschacht weten.