Agressie bij Portugezen was niet toevallig: Valsspelen hoort daar bij

Agressie bij Portugezen was niet toevallig: "Valsspelen hoort daar bij"

28-06-2021 23:10
2

De Rode Duivels hebben de eerste veldslag gewonnen. Tegen de Portugezen werd er echter wel behoorlijk wat averij opgelopen. Zo zijn er zorgen om Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Het agressieve spel van de Portugezen was volgens de Sporza-analisten niet toevallig.

Het ging er bij momenten erg potig aan toe tussen de Rode Duivels en de Portugezen. Exponent van de Portugese agressiviteit was naar goede gewoonte Pepe. "Als het moet spelen ze zoals klootzakken. Met Pepe als de meester-klootzak", vertelde Arnar Vidarsson na afloop van de match aan Sporza.

De analist heeft overigens ook een verklaring voor de agressiviteit van de Portugese selectie. "Ze worden zo opgeleid in de Portugese jeugdacademies. Ze voetballen er gemeen. Zogezegd zonder opzet maar ik kan je verzekeren dat het wel zo is", vervolgt de IJslander.

Een mening waar Gert Verheyen zich bij aansluit. "Als jeugdcoach heb ik daar een paar academies bezocht. Winnen staat daar voorop, ongeacht de manier waarop. Agressiviteit en valsspelen hoort daar bij."